Jelentkezés nyelvvizsgára

Navigációs menü

Jelentkezés nyelvvizsgára

Utolsó frissítés: 2023 január 11.

Nyelvvizsga ügyeit kényelmesen intézheti online, a LEO nyelvvizsga ügyviteli rendszer vizsgázói felületén. A bejelentkezést követően:

  •  jelentkezhet nyelvvizsgára,
  •  ellenőrizheti és módosíthatja adatait,
  •  kérelmeket nyújthat be (pl. lemondás, felülvizsgálat, betekintés),
  •  megtekintheti vizsgabeosztását,
  •  megtekintheti vizsgaeredményét,
  •  és intézheti pénzügyeit, kezelheti számláit.

>>> Bejelentkezéshez/regisztrációhoz kattintson ide! >>>

Jelentkezés

Jelentkezni mindig az aktuális vizsgaidőszakra lehet. A vizsgajelentkezés a jelentkezési határidő előtt kb. 2 héttel nyílik meg. A jelentkezési határidő után még 4 napig van lehetőség pótjelentkezést leadni. A mindenkori díjak mértéke az Aktuális díjak menüpont alatt tekinthető meg. A jelentkezésre vonatkozó szabályokat a Vizsgaszabályzat 1.§  tartalmazza. Amennyiben Ön fogyatékkal él, és speciális kérelmet szeretne benyújtani, kérjük készítse elő a jelentkezés megkezdése előtt a szükséges papírokat pdf formátumban.

Adatmódosítás

A jelentkezéskor megadott adatait és nyilatkozatait legkésőbb a jelentkezési, illetve pótjelentkezési határidő napján éjfélig módosíthatja. Ezután az Oktatási Hivatallal adategyeztetés történik, az adatok érvényesítésre kerülnek, szükség esetén lejavítódnak. Érvényesített adat nem módosítható. Adatok lejavítódása abban az esetben fordulhat elő, ha a jelentkezési lapon tévesen adott meg valamit, vagy a személyes adataiban a jelentkezés után változás történt (pl. házasság miatt névváltozás), és a személyes adatok érvényesítése során az Oktatási Hivatal a megadott adatokat felülírta.

Vizsgabeosztás

Vizsgabeosztásait a vizsgaidőszak kezdete előtt 2 héttel kérdezheti le. A kiírt időpontok nem módosíthatók, mivel az írásbeli és a hallás utáni értés vizsga fix napon és időpontban kerül megrendezésre az egész országban, a szóbeli időpontok pedig vizsgázónként egyéniek.

Vizsga lemondás

A vizsga lemondására a vizsgaidőszak első napját megelőző munkanap éjfélig van lehetőség, indoklás nélkül, vagy a vizsgaidőszak utolsó napját követő első munkanap éjfélig, kizárólag igazolással együtt (pl. utazási, orvosi igazolás illetve egyéb, a Vizsgaközponttal egyeztetett igazolás), és csak abban az esetben, ha a vizsgáit nem kezdte meg. A Vizsgaközpont a befizetett vizsgadíj 50%-át téríti vissza mindkét esetben, melynek átfutási ideje kb. 30 nap. Komplex jelentkezés esetén részvizsga lemondására nincs lehetőség. A lemondásra vonatkozó szabályokat a Vizsgaszabályzat 8.§ tartalmazza.